Blog

Vybíráme zajímavý obsah, který nás společně může posunout výš a dál.

Pomoc Ukrajině

Pomoc Ukrajině

Jedním z cílů uvedených v úvodu našich stránek je snaha měnit svět k lepšímu. Mnohdy to dá velkou práci v obyčejném životě, když se nic moc neděje a žijeme běžnými starostmi. Co ale dělat, je-li svět vystaven eskalujícímu válečnému konfliktu, se kterým nikdo v...

Svoboda a propaganda

Svoboda a propaganda

Šestnáctého ledna jsme vzpomínali výročí oběti Jana Palacha. Tímto krajním způsobem vyjádřil svůj protest proti potlačování svobody a pasivitě veřejnosti. My, kteří tu dobu pamatujeme, můžeme jen těžko zapomenout. Vzhledem k tomu, že někteří mladí lidé Palachovo jméno vůbec neznají, je nutné tuto událost stále připomínat.

Vše nejlepší do roku 2022

Vše nejlepší do roku 2022

Ani v letošním roce jsme bohužel nemohli kvůli pandemii realizovat zamýšlené přednášky. Doufáme, že příští rok se situacebude postupně zlepšovat a budeme moci alespoň některé akce uskutečnit. Přejeme vám všem klidné vánoční svátkya vše dobré v novém roce 2022, mnoho...

Vše nejlepší do roku 2021

Vše nejlepší do roku 2021

Přejeme vám všem spokojené Vánoce a do nového roku vše dobré, pevné zdraví, Boží požehnání. Snad se brzy budeme moci opět setkávat na akcích, které kvůli pandemii nemohly být realizovány.

Dva tipy na pozitivní myšlenky

Dva tipy na pozitivní myšlenky

Jsme nyní v době covidové mnohem více doma. Propadáme úzkosti, malomyslnosti či nudě? Nemusí tomu tak být! Dovolujeme si upozornit na některé aktivity, které nás mohou obohatit a povzbudit. Je jich na internetu jistě mnoho, pro tentokrát jsme vybrali ty „místní“.

Není všechno špatně, ani v době koronavirové…

Není všechno špatně, ani v době koronavirové…

Žijeme ve zvláštní době. Doléhá na nás strach a nejistota. Dostáváme různé (většinou protichůdné) informace. Je tu COVID. I za normálních okolností si stále na něco stěžujeme. Věci nefungují, jak by měly, lidé špatně pracují, nebo naopak práci nemají, stále něco...

Týden mozku

Týden mozku

Ve dnech 11. – 17. března 2019 probíhá Týden mozku, 21. ročník festivalu o nejnovějších objevech a trendech ve výzkumu mozku a neurovědách. Témat, která budou představena, je opravdu mnoho a jsou mimořádně zajímavá.

Kladný přístup k životu

Kladný přístup k životu

Přednáška (21. 3. 2019, 16:00, Jihočeská vědecká knihovna, České Budějovice) Zejména ve starší populaci převládají pesimismus a negativní nálady. Optimismus a pesimismus je však naučitelný a náš mozek můžeme i ve vysokém věku stále cvičit. Znáte tu náladu, kdy máte pocit, že se nic nedaří, naše okolí nás zahrnuje negativními zprávami a vy marně hledáte cestu z toho ven?

Ladislav Heryán: Ježíš a černá ovce

Ladislav Heryán: Ježíš a černá ovce

Rádi bychom vás pozvali na přednášku Ing. Ladislava Heryána, Th.D., která se uskuteční v Českém Krumlově již příští týden. Akci pořádají naši přátelé z českokrumlovské místní skupiny ČKA.

Vše nejlepší do nového roku 2019

Vše nejlepší do nového roku 2019

Rok se s rokem sešel a je tu opět čas novoročních předsevzetí. Také se vám už někdy stalo, že nejdéle po měsíci se vše vrátilo do starých, zaběhnutých kolejí? Pojďme to letos zkusit jinak. A začněme tou nejcennější věcí, vlastním zdravím.

Adventní koncert ve Zlaté Koruně

Adventní koncert ve Zlaté Koruně

Dovolujeme si vás pozvat na Adventní koncert ensemblu Barokní Koruna, který se bude konat 2. prosince od 17 hodin ve zlatokorunském kostele. Atmosféra i zážitek budou tradičně fantastické!

Právě připravujeme nový program

Právě připravujeme nový program

Právě pilně pracujeme na programu druhé poloviny roku 2018. Jednáme s přednášejícími o tématech a časových možnostech. To, co bude všechny akce spojovat, je změna.

Tomáš Halík: Dialogy se světem

Tomáš Halík: Dialogy se světem

Jediný český nositel prestižní Templetonovy ceny, významná osobnost českého duchovního života, teolog, sociolog, psycholog a publicista, který se právě dožívá životního jubilea 70 let, v časosběrném dokumentu režisérky V. Korčákové